ΠΕΡΙΔΗΣ ΟΡΦΕΑΣ

Ο Ορφέας Περίδης γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών πήγε σε παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Καλλιθέας για σπουδές και γράφτηκε στην τάξη της κλασικής κιθάρας.

Από τότε άλλαξε πολλά ωδεία και πολλούς δασκάλους.Σπούδασε ως τα τριάντα του χρόνια και πήρε το πτυχίο Αρμονίας και κλασικής κιθάρας. Ενώ σπουδάζει, εργάζεται παράλληλα σε διάφορες δουλειές, αλλά γρήγορα προσλαμβάνεται σαν κιθαρίστας σε λαϊκά μαγαζιά, παίζει σε ηχογραφήσεις και συνεργάζεται σαν τραγουδιστής για την ελληνική έκδοση του δίσκου "Στρουμφάκια". Αργότερα διδάσκει κλασική κιθάρα σε ωδεία και το 1986 αρχίζει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Το 1991 παίρνει το τέταρτο βραβείο στους Αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας.

Το 1993 εκδίδει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Αχ ψυχή μου φαντασμένη" ο οποίος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός.

Το 1996 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Καλή σου μέρα αν ξυπνάς" και σύντομα γίνεται και αυτός χρυσός,

Οι μέχρι τώρα συνεργασίες του με Νίκο Παπάζογλου, Μανώλη Ρασούλη. Διονύση Σαββόπουλο, Θοδωρή Γκόνη απέδωσαν όμορφα τραγούδια όπως: "Φεύγω", "Μάτια μου", το "Βαλς σαν βάλσαμο" κ. α.

Από το 1993 αρχίζει να παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον Ιούλιο του ' 98 ο Ορφέας Περίδης συνεργάστηκε με το Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο του τελευταίου "Ο ήλιος του Γενάρη". Από τη δουλειά αυτή ξεχώρισαν γρήγορα τα τραγούδια που έγραψε ο Ορφέας και οδήγησαν αργότερα στο τέλος του χειμώνα στη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και επί σκηνής.

Απρίλιος '99: κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του Ορφέα Περίδη με τίτλο "Για πού το βαλες καρδιά μου". Τη μουσική υπογράφει ο Ορφέας και τους στίχους ο ίδιος, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και η Νατάσα Μεσσήνη.

Το Δεκέμβριο του 2000 κυκλοφόρησε το νέο album του Ορφέα Περίδη με τίτλο "Στο πρώτο πρώτο πέταγμα". Το album αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα από τις προηγούμενες δουλειές του Ορφέα Περίδη, είναι μελοποίηση της παιδικής ποίησης του Νίκου Κανάκη.

Από τότε μεσολάβησε το χρυσό «Για που το’ βαλες καρδιά μου» που δέχτηκε τις καλύτερες κριτικές.Ο Ορφέας Περίδης το 2004 κυκλοφόρησε το album του «Απ’ το παράθυρο κοιτώ», στο οποίο συνεργάζεται με δύο από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής: Τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Σωκράτη Μάλαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου