ΔΑΡΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ηθοποιία στη "Σχολή Θεατρικών Σπουδών Θεοδοσιάδη". Εμφανίστηκε μπροστά σε ελληνικό και ξένο κοινό με τη συμμετοχή της σε μεγάλες συναυλίες και σε θεατρικές παραγωγές σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Eχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Ως τραγουδίστρια, έδωσε παραστάσεις στα μεγαλύτερα αρχαία ελληνικά θέατρα και διεθνείς συναυλιακές αίθουσες.

Μεταξύ των άλλων θεάτρων, τραγούδησε ως σολίστ στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την Αμερικανική ορχήστρα "Alea" καθώς και πολλές φορές στο Αρχαίο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού. Επιπλέον, έδωσε παραστάσεις στα Ηνωμένα καθώς και στο Τόκυο για τον "Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού" του ΥΠ.ΠΟ.

Επίσης, ερμήνευσε στην Επίσημη Εναρκτήριο Τελετή, στο Παρίσι στα Ηνωμένα Έθνη (UNESCO), στο Κεντρικό Φόρουμ στο Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας, "Πτέρυγα Ορλεάνης", και έδωσε πολλές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τραγούδησε επίσης το Εισαγωγικό Θέμα της Τηλεοπτικής Κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 το οποίο μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο καθώς και στο "Τραγούδι της Εναρκτήριας Τελετής" στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision της Αθήνας το 2004 το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από όλα τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια.

Έχει συνεργασθεί με καλλιτέχνες όπως ο μεγάλος τενόρος Rollando Villazon, η Μαρία Φαραντoύρη, ο Χιλιανός Angel Parra, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Βίκυ Μοσχολιού, Νίκος Μαμαγκάκης κ.α.

Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετέχει στο δίσκο του Δημήτρη Παπαδημητρίου "...πού γι' Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός", 2007 σε μελοποιημένη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη καθώς και σε τρεις δίσκους του Νίκου Μαμαγκάκη "Νέα εκδρομή", "Νέος Ερωτόκριτος", "Ερωτόκριτος".

Εχει βραβευτεί με το Βραβείο Μουσικής για τα τραγούδια της στο έργο "Το φως που Σβήνει" στο "Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών Μουσικών Ταινιών", ενώ βραβεύθηκε δύο φορές από τα Ελληνικά Βραβεία Αρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου