ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΤΑΣΟΣ


Έξοχος σύγχρονος ενορχηστρωτής και συνθέτης θεατρικής μουσικής.

Σπούδασε πιάνο με τον Αλεξ. Τουρνάισεν και ανώτερα θεωρητικά με τον Γ.Α.Παπαϊωάννου. "Εισέβαλε" στο χώρο της ελαφράς ελλ. μουσικής σε ηλικία 15 ετών με προτροπή και συμπαράσταση του Μ. Θεοδωράκη. Πρωτοδισκογράφησε το 1977 (το τραγούδι σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου «Μόνος ήσουν πάντα», με τη Χ. Αλεξίου). Συνεργάστηκε επί 20ετία με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Επίσης συνεργάστηκε με τον Θ. Μπακαλάκο, ενώ ώς το 1987 ενορχήστρωσε και διασκεύασε τα τραγούδια πολλών άλλων ονομαστών Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών. Από το 1987 ασχολείται με τη σύνθεση, γράφοντας έργα για το θέατρο ("Κεκλεισμένων των θυρών" 1989, κ.λπ.). Σε γενικές γραμμές του οφείλονται, όπως προείπαμε, πολλές εξαιρετικές ενορχηστρώσεις και μ' αυτό τον τρόπο αδιαμφισβήτητα συνέβαλε λίγο ή πολύ στη διαμόρφωση του "ύφους" (αλλά και μέρους της φήμης) κάποιων τραγουδοποιών.

Προσωπικοί δίσκοι του: "Καπέλα" (1989), "Ο αναιδής θρίαμβος" (1993) και οι δίσκοι θεατρικής μουσικής: «6 Ενότητες θεατρικής μουσικής» (1997), «Με τον Αριστοφάνη στη Σύμη» (1997).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου