ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ

Οι Άγαμοι Θύται κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις 18 Οκτωβρίου του 1990 εγκαινιάζοντας συγχρόνως τη μουσική σκηνή "Υψηλόν Βολτάζ" στην οδό Κ. Μελενίκου 45 στη Θεσσαλονίκη.

Ανάδοχος του μουσικοθεατρικού θιάσου είναι ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος υπογράφει μέχρι σήμερα τη σκηνοθεσία των παραστάσεων, και μαζί με τον Γιώργο Κλήμεντο τη συγγραφή των κειμένων.

Στην πρώτη παράσταση το 1990 πήραν επίσης μέρος οι τραγουδιστές Μανώλης Χατζημανώλης και Αλμπένα.

Από το 1991 έως το 1998 βασικός συνεργάτης των Αγάμων ως ηθοποιός και κειμενογράφος ήταν ο Θοδωρής Αθερίδης για πέντε θεατρικές περιόδους.

Βασικοί συνεργάτες επίσης το ίδιο διάστημα για δύο θεατρικές περιόδους υπήρξαν οι ηθοποιοί: Αννέζα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γιαμαλή, Γιώργος Κορμανός, Γιώργος Συμεωνίδης, ο κουκλοπαίχτης Γιάννης Προεστάκης και ως κειμενογράφος, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Άκης Σακελαρίου.
Οι τραγουδιστές: Μελίνα Κανά,Χαρά Πετρίδου, Μάρθα Ζιώγα, Βασίλης Γκατζούλης και ο Φραντζσίσκο Μπρίτο ως κουκλοπαίχτης.

Το 1993 μετά από 350 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από πρόταση του Γιώργου Νταλάρα,έπαιξαν από κοινού το Φεβρουάριο και Μάρτιο για πρώτη φορά στην Αθήνα στο θέατρο Αττικόν, και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου σε 10 πόλεις της Ελλάδας.

Από το 2003 έως το 2005, βασικοί συνεργάτες ήταν: το κωμικό ντουέτο από την Ιταλία Λουκετίνο (Luccetino),οι ηθοποιοί Ταξιάρχης Χάνος και ως τραγουδιστής και συνεργάτης στα κείμενα, Γιώργος Κορμανός, Γιώργος Συμεωνίδης, Χρύσανθος Καγιάς και ο κουκλοπαίχτης Νίκος Τόμπρος.

Από το 2004 έως το 2005 συμμετείχαν οι νέοι τραγουδιστές Κατερίνα Φωτεινάκη, Στράτος Αχλάτης, Μαρία Περτσελάκη, Στάσα Καρτσινεβάκη, Πηνελόπη Καζανά.
Οι νέοι ηθοποιοί στη Θεσσαλονίκη: Μυρσίνη Χρυσοχοϊδου, Δημήτρης Μακαλιάς Αγγελική Μιχαλοπούλου, Καλλιόπη Σίμου, Νάντια Δαλκυριάδου, Γιάννης Κλήμης Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
Και οι ηθοποιοί στην Αθήνα: Θανάσης Αλευράς, Ματίνα Νικολάου, Μαρία Μανιώτη Κατερίνα Χιωτίνη, Σταύρος Γιαγκούλης, Μάρθα Κλουκίνα.

Το 2009 με την παράσταση "Αλλιώς δε γίνεται" συμμετείχαν οι ηθοποιοί Ταξιάρχης Χάνος, Μπέσυ Μάλφα,Κρατερός Κατσούλης,Πυγμαλίων Δαδακαρίδης & Ελευθερία Κόμη ενώ στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι Cabaret Balcan,Γιώργος Χατζής και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Το 2010 για δεύτερο έτος στον Ζυγό με την παράσταση "Αλλιώς δε γίνεται" όμως με καινούργια πρόσωπα,αυτό της Κλέλιας Ρένεση του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Αντώνη Ανδρέου στο τρομπόνι.

Η παράσταση "Αλλιώς δε γίνεται" αφιερώνεται στη μνήμη του Ανδρέα Ανδρικόπουλου, ιδιοκτήτη του πρώτου χώρου (Υψηλόν Βολτάζ) που φιλοξένησε την παρθενική εμφάνιση των Αγάμων Θυτών.

Από το 1992 έως το 1998 μόνιμη στέγη των Αγάμων Θυτών υπήρξε ο Μύλος στη Θεσσαλονίκη και από το 2003 το Πρίνσιπαλ.

Στην Αθήνα εμφανίστηκαν στο Μετρό, στο Ζουμ, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο και τα έτη 2003 -2009 και 2010 στο Ζυγό.

1 σχόλιο: