ΝEOΦΥΤΙΔΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1976. Διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Αποφοίτησε (με άριστα) από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει στο ίδιο τμήμα με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα το μεταγραφικό έργο του Αυστριακού συνθέτη του 20ου αιώνα Arnold Schönberg.

Συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με συνθέτες και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου (Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Ελένη Βιτάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δώρο Δημοσθένους, Λάκη Χαλκιά, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη, Αλέξια, Δημήτρη Φανή, Νίκο Ξύδη, Νίνα Λοτσάρη, κ.α.), κι έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο (μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο θέατρο του Λυκαβηττού, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Ριάλτο Λεμεσού) και στο εξωτερικό.

Το 1993 κέρδισε το Α’ Βραβείο Σύνθεσης για τον Ύμνο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που έγινε στην Κύπρο, ενώ το 2000 κέρδισε το Α’ βραβείο και χρηματικό έπαθλο στους Πρώτους Αγώνες Σύνθεσης της ΚΟΕΜ (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής) με μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, με το έργο «Ο θαυμαστός κόσμος του Καραγκιόζη».

Επίσης συμμετείχε ως συνθέτης με 5 τραγούδια σε στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη στο δίσκο της Μαργαρίτας Ζορμπαλά «Καφενείον η Ελπίς» και στους δίσκους του Δημήτρη Φανή «Θ’αντισταθώ» και «Ζωντανή ηχογράφηση στο Εναλλάξ και 4+1 νέα τραγούδια». Φέτος κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Φαγιούμ» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου όπου συμμετέχουν ως ερμηνευτές οι Μανώλης Μητσιάς, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους, Μανώλης Πασχαλίδης κι ο ίδιος.

Το 2007 έγραψε τη μουσική για το παιδικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Πλατς-μουτς» που ανέβηκε στο θέατρο «Ακάδημος» από τη θεατρική ομάδα «Μίμηση Πράξης» ενώ το 2008 συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Σόλο για τρεις» για τη μουσική του έργου «Τίτα-Λου» της Catherine Anne (σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά).

Έχει γράψει επίσης μουσική για δύο ταινίες μικρού μήκους («Λουτρά Εμερκές» σκην. Παύλος Νεοκλέους, «Ορφέας» σκην. Αντώνης Βουτσίνος) ενώ έχει συνθέσει κι ενορχηστρώσει μουσική για σύνολα δωματίου και για ορχήστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου