ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ

1995 : Ο Πάνος Πιλάτος και ο Τέλης Καυκάς επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας (underground φάση) και αποφασίζουν να φτιάξουν ένα μουσικό project όπου θα εμπλέξουν ελληνικό στίχο με metal-gothic-progressive μουσική.

1996 : Ηχογραφούν τα πρώτα τραγούδια. Μεταξύ αυτών μία διασκευή στο «Skeletons Of Society» των Slayer (με τίτλο «Το Εξώγαμο Ενός Λύκου Και Μιας Αυγής») και άλλη μία στο «Mean Machine» των UDO (με τίτλο «Σκληρός Θεριστής».

1997 : Στο σχήμα εισχωρούν ο κιθαρίστας Τόλης Πολύμερος και ο drummer Ευθύμης Τσακωνίτης. Το group παίρνει το όνομα AURORA’S CANCER και επαναηχογραφεί όλο το υλικό με συμβολή και των νέων μελών (σε τετρακάναλο) και με συμμετοχές της Μαρίας Ζέμπου (μέλους των Mirage, του Bob Katsionis) και της Bloody Μαίρη. Κυκλοφορεί το cassette album «Γεννημένοι Στο Σκοτάδι», που εισπράττει διθυραμβικές κριτικές. Το group δίνει ένα τραγούδι του και στη συλλογή της Heavy-Rock Tapes «Αποκάλυψη Νο 2».

1998 : Ο Τέλης Καυκάς ταξιδεύει στο εξωτερικό ως session μουσικός mainstream καλλιτεχνών. Ο Πάνος Πιλάτος δημιουργεί τους PILATOS, στη συνέχεια τους μετονομάζει σε ΣΥΝΤΡΙΜΙΣΙΟΝ και ετοιμάζει δίσκο υπό τον τίτλο «Νίπτω Τας Χείρας». Προς το τέλος της χρονιάς, Πιλάτος και Καυκάς συναντιούνται ξανά και γράφουν νέο υλικό. Ορισμένα από τα καινούρια τραγούδια έχουν πλέον στοιχεία και από άλλα μουσικά είδη, που υπήρχαν στους ΣΥΝΤΡΙΜΙΣΙΟΝ (rap, electronica, industrial) και αποφασίζουν να τα κυκλοφορήσουν υπό το νέο τους όνομα: ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ. Πριν βγει η χρονιά, παρουσιάζουν το promo E.P. «Ντόμινο».

1999 : Οι ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ υπογράφουν με την Legend και έπειτα από ένα promo-single CD και συμμετοχή στη συλλογή «Legend Rocks 2», παρουσιάζουν το θρυλικό, πλέον, progressive crossover album τους «Η Οργή Είναι Το Κλειδί».

2000 : Έπειτα από δοκιμές διάφορων μουσικών και αλλαγές στο line-up, στους ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ σταθεροποιούνται ο Bob Katsionis (πλήκτρα, 7χορδη κιθάρα), ο Σταμάτης Λέσσης (κιθάρα) και ο Δημήτρης Σάμιος (τύμπανα). Οι ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ γυρίζουν το video clip για το «Η Οργή Είναι Το Κλειδί» και άλλα δύο, για το «Γκέτο Ροκ» και για το «Ξύπνημα». Επίσης, αρχίζουν τις live εμφανίσεις, πάντοτε ως headliners.

2001 : Η μπάντα αποδεσμεύεται από τη Legend, με την οποία διατηρούσαν σχέσεις… μίσους. Συνεχίζοντας τις live εμφανίσεις, ετοιμάζουν παράλληλα το νέο τους album υπό τον τίτλο «Αίρεση», ηχογραφώντας στα Warehouse Studios. Το όνομα του συγκροτήματος γίνεται ευρέως γνωστό και οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία προχωρούν αισίως. Ωστόσο, στο τέλος της χρονιάς, ο Πάνος Πιλάτος, απογοητευμένος από τις σχέσεις μεταξύ ορισμένων μελών, διαλύει απρόσμενα το σχήμα.

2004 : Οι ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ επανασυνδέονται με τη λεγόμενη «κλασική σύνθεση» (Πιλάτος-Καυκάς-Λέσσης-Σάμιος) και ετοιμάζουν νέο υλικό.

2005 : Οι ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ κυκλοφορούν το promo E.P. «Προσευχή» και αναζητούν καινούριο συμβόλαιο.

2006 : Η μη εύρεση αξιόπιστης συμφωνίας, οδηγεί σε μια εκ νέου διακοπή των δραστηριοτήτων της μπάντας.

2008 : Πιλάτος και Καυκάς αποφασίζουν να προχωρήσουν και πάλι το αρχικό τους όραμα. Μαζί τους, σταθερά, οι Λέσσης και Σάμιος. Έκτοτε, το σχήμα υφίσταται και δουλεύει το νέο του υλικό.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:
Πιλάτος Πάνος - Φωνητικά
Καυκάς Αριστοτέλης - Μπάσο, Πιάνο / Πλήκτρα
Λέσσης Σταμάτης - Κιθάρα
Σάμιος Δημήτρης - Τύμπανα
Πομόνης Γιάννης - Κιθάρα, Φωνητικά
Πετράκος Δημήτρης - Μπάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου