ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας το 1973. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη.

Το 1988 κυκλοφορήσε από τη δισκογραφική εταιρία -το θρυλικό "Σείριο"- ο πρώτος προσωπικός του δίσκος " Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ " (Νοέμβριος'89).

Έκανε έξι χρόνια για να ξεπεράσει τα κλασικά εμπόδια του ελληνικού κοινοτικού πνεύματος (πανελλαδικές, σόγια, διορισμούς, συνοικιακά γκρουπάκια, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ.) και να κυκλοφορήσει -με την υποστήριξη του Θύμιου Παπαδόπουλου- τον δεύτερο δίσκο του " Η ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝ' ΩΡΑΙΑ " τον Ιούλιο του '95 από την Sony Music .

Την ίδια χρονιά κλήθηκε να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου "Ανοιξιάτικο τραύλισμα".

Μετά από δυο χρόνια θητείας επέστρεψε με την σχετική μουσική παράσταση «ΚαΨιΜί» προετοιμάζοντας το έδαφος για τον « ΚΑΘΡΕΦΤΗ », που κυκλοφόρησε το 2003.

Την ίδια χρονιά ανεβάζει την παράσταση «Ενόργανη Γυμναστική» στο Ζυγό της Πλάκας, ενώ το 2004, μαζί με την ομάδα δημιουργών κόμικς « Subart » και τον Ζακ Στεφάνου παρουσιάζουν το «Φανζίν», ένα μουσικό σώου εμπνευσμένο από τα κόμικς.

Την άνοιξη του 2007 το « ΕΞΩ» με ηχητικό σχεδιασμό του Βασίλη Πιερρακέα και 12 καινούργια τραγούδια, κυκλοφορεί από τη Sony - BMG .Τα τραγούδια εικονογραφούνται στο ένθετο βιβλιαράκι από 12 νέους ζωγράφους.

Tο φθινόπωρο ξεκινά στο «Ζυγό» την παράσταση «Κ-13», που θα ηχογραφηθεί-κινηματογραφηθεί και θα αποτελέσει τη βάση του διπλού cd-dvd «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ» που η Sony κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2008 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου