ΕΚΕΙΝΟΣ + ΕΚΕΙΝΟΣ

"Εκείνος + Εκείνος": Νίκος Καλλίνης (τραγούδι, κιθάρα) και Κώστας Λογοθετίδης (πλήκτρα). Μαζί από το 1988. Το όνομά τους είναι δανεισμένο από την τηλεοπτική σειρά "Εκείνος + Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο.
"Μας έφερε κοντά ο κοινός τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το τραγούδι, και όχι τόσο τα κοινά μουσικά ακούσματα", δηλώνουν σε μια συνέντευξη του 1991 όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο το όνομά τους (MINOS EMI, 1991).
Ξεχωρίζουν το "Δε θυμάσαι" και "Τα χειμωνιάτικα μπαρ".


Το 1993 τους βρίσκει σε άλλη δισκογραφική στέγη (F.M. RECORDS), με ένα δίσκο που έμελλε να αφήσει εποχή. "Άλλη μια φορά", και η συμμετοχή της Καίτης Γκρέυ στο "Μια γυναίκα ξέρει μόνο να σου πει", τους χαρίζει το τραγούδι της χρονιάς και τον πρώτο τους χρυσό δίσκο. "Χρώματα", "Πάθος", "Όπου και να ΄σαι" γίνονται μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες.
Πιστοί στο δίχρονο ραντεβού τους με τη δισκογραφία, το 1995 είναι έτοιμοι να μιλήσουν για έναν "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ", στον οποίο συμμετέχει μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ. "Σε δύσκολο Θεό πιστέψαμε" ο τίτλος του ντουέτου με το Νίκο και με το κλαρίνο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΛΕΑ να δημιουργεί ένα μαγικό μουσικό κλίμα.
"Είσαι ό,τι έχω" και οι "Παραισθήσεις" είναι τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν σαν "κλασικά Εκείνος + Εκείνος".
 
Είναι η "Van-εποχή" όπως με χιούμορ την περιγράφουν. Γιατί με ένα φορτηγάκι Van-Transporter VW γυρίζουν όλη την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες. Παράλληλα στην Αθήνα οι εμφανίσεις τους στο club "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ" μένουν ιστορικές τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διάρκειά τους.
Ο τέταρτος δίσκος τους (1998, "ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ") είναι ίσως η πιο "εσωτερική" στιγμή στην καριέρα τους.
"Χαμηλόφωνος σαν ψίθυρος μα δυνατός σαν προσευχή κάτι που νοιώθαμε ότι χρωστούσαμε στους εαυτούς μας", λένε οι ίδιοι.
Ηχογραφούν το C.D. single "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ" που το αφιερώνουν στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ και συμμετέχουν σαν συνθέτες στο δίσκο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ, "ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ" με το τραγούδι "Ποιος φταίει μη ρωτάς".
 
Το 1998 είναι και η χρονιά μιας μεγάλης έκπληξης καθώς τα τραγούδια τους "Μετανιώνω" και "Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα" ερμηνευμένα από το ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ γίνονται πολύ μεγάλες επιτυχίες και η αφορμή για τις κοινές τους εμφανίσεις στην "ΙΕΡΑ ΟΔΟ".
2000. Η αλλαγή της χιλιετίας τους βρίσκει σε νέα δισκογραφική (PLANET WORKS) και με το τραγούδι "Τα λόγια κομμάτια" σε όλους τους ραδιοφωνικούς καταλόγους πανελλαδικά. Από το album "ΤΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ" που ακολουθεί γρήγορα ξεχωρίζουν η "Σιωπή", το "Ρόδο και Αγκάθι", το "Είπες". Τα "Λόγια Κομμάτια" μένουν συνολικά 126 εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών προτιμήσεων.
 
Συμμετέχουν στο δίσκο του ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟΥ "ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟ" με το "Δε θα ξανάρθεις". Επανακυκλοφορούν τα "Χειμωνιάτικα μπαρ" με τη συμμετοχή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΝΤΗ σε μια εορταστική version για τα 10χρονα του τραγουδιού (1991-2001).
Εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και πάλι, με αποκορύφωμα το "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - 2002" - συναυλίες με τη ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ.
Οκτώβρης 2003. Συγκεντρώνουν τις εμπειρίες των τριών τελευταίων ετών σε ένα album. "ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΣ" ο τίτλος του. "HEAVEN" η νέα δισκογραφική τους 'στέγη'. Συμμετέχουν στο νέο δίσκο της ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, "ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΟΥ", με το τραγούδι "Μια μέρα μετά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου