ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Ο Μιχάλης γιός του ξακουστού Γιώργου Ζαμπέτα κιθαρίστας και τραγουδιστής δούλεψε για χρόνια δίπλα στον πατέρα του και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που, σχεδόν κάθε μεσημέρι, έκανε πρόβες στο σπίτι του Γιώργου Ζαμπέτα, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αρχικά στο σπίτι του στο Αιγάλεω και στην συνέχεια στο Χαϊδάρι.

Ο Μιχάλης Ζαμπέτας τα τελευταία χρόνια ζούσε χειμώνα - καλοκαίρι στην Κινέττα αφιερωμένος στο καΐκι του τα παιδιά του στους φίλους και τα ενδιαφέροντά του ενώ παράλληλα ταξίδευε και προσπαθούσε να οργανώσει και να συγκεντρώσει το έργο του πατέρα του.

Ο Μιχάλης Ζαμπέτας ασχολήθηκε με το έργο του πατέρα του επιμελήθηκε κάποιες εκδόσεις με ζωντανές ηχογραφήσεις αλλά, άφησε στη δισκογραφία και μερικές ενδιαφέρουσες προσωπικές στιγμές σαν μουσικός και σαν τραγουδιστής.

Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατο του Γιώργου Ζαμπέτα, στις 10 Μαρτίου έφυγε ένας ακόμη Ζαμπέτας. Ο μοναχογιός του μεγάλου καλλιτέχνη ξεκίνησε το ταξίδι του για τη... μουσική γειτονιά των αγγέλων ακριβώς την ίδια ημερομηνία που έχασε τον πατέρα του το 1992. Ο Μιχάλης Ζαμπέτας, το «δεκανίκι» του «βασιλιά του μπουζουκιού» (όπως τον αποκαλούσαν, αφού συχνά τον συνόδευε στο πάλκο, αυτοδίδακτος και ο ίδιος), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 51 χρόνων νικημένος από την επάρατη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου