ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ


Ο Πέτρος Βαγιόπουλος γεννήθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας το 1949. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και για αρκετά χρόνια δίδαξε σε φροντιστήρια.

Η εμμονή του με τη μουσική και το τραγούδι όμως, τον οδήγησαν να παρατήσει ο,τιδήποτε άλλο και να αφοσιωθεί εκεί. Από το 1983 συνεργάζεται με το Μανώλη Ρασούλη, και μαζί μας έχουν δώσει τραγούδια με ουσία και νόημα.

Οι τίτλοι των δίσκων του Πέτρου Βαγιόπουλου σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη είναι: Εσύ κι’ αν γίνεις υπουργός, Πότε Βούδας, πότε Κούδας, Βαλκανιζατέρ, Σελοτέϊπ, Στο Νοηματουργείο, Τι γυρεύεις μεσ’ στην Κίνα Τσάκυ Τσαν.

Με καλαματιανό ρυθμό (με τη συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ) και Γεια σου κυρ Εισαγγελέα. Τραγουδούν: Νίκος Παπάζογλου, Ελένη Βιτάλη, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Ορφέας Περίδης, Ανθή Κουφουδάκη, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Λεωνίδας Βελής, Ανδρέας Καρακότας, Λάμπρος Καρελάς, Χριστίνα Μαραγκόζη, Πέτρος Γαϊτάνος, Αγάθωνας, Πασχάλης Τερζής, Ναταλί Ρασούλη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Λίζος, Ελένη Λεγάκη, Κατερίνα Σιάπαντα, Οπισθοδρομικοί, Κώστας Μάντζιος, Μανώλης Μητσιάς, Νένα Βενετσάνου, Δημήτρης Μπάσσης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Ημισκούμπρια και οι ίδιοι οι δημιουργοί.

Έχει συνεργαστεί με το Δημήτρη Χριστοδούλου και το Γιάννη Λογοθέτη (σε στίχους του οποίου κυκλοφόρησε το δίσκο Αμήν και πότε και το single Ο ποιητής, το Αυγό και ο Λάμπης).

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Λεύτερη Παπαδόπουλο, τον Ηλία Κατσούλη, το Γιώργο Κλεφτογιώργο, το Γιώργο Βρούβα κ.ά.