ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Έχει χαρακτηριστεί το σημαντικότερο ταλέντο συνθέτη στην Ελλάδα τα τριάντα τελευταία χρόνια. Έχει σημαδέψει με τα τραγούδια του τις γενιές του 80 και 90 κι ο ίδιος σήμερα, ζει στην Αθήνα χαίρεται με την τέχνη του και τους φίλους του και αναφέρει ως Βιογραφικό του τα εξής:

«Γεννήθηκα το 1955. Σπούδασα μουσική με την κυρία Κλέλια Τερζάκη και πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο. Έχω γράψει 40 CDs και μουσική σε 50 έργα για το θέατρο.»

Το 1981 έκανε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία, γράφοντας τη μουσική για τον δίσκο Σκουριασμένα χείλια που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού.Σημαντική στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία συνάντησε στην Πάντειο.

Καρπός της συνεργασίας τους είναι ο μεγαλύτερος όγκος του συνολικού του έργου.Ο Κραουνάκης και η Νικολακοπούλου στα είκοσι και... χρόνια της καριέρας τους έχουν δώσει μάχη για την αναβάθμιση της τέχνης του τραγουδιού,και την ποιότητα των παραστάσεων.

Ο Κραουνάκης συνεργάστηκε με μια σειρά από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού (ενδεικτικά: Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη κλπ.), ενώ ανέδειξε και προώθησε ο ίδιος νέους καλλιτέχνες.

Ο Κραουνάκης δημιούργησε μια μουσική ομάδα νέων καλλιτεχνών, η οποία βαφτίζεται Σπείρα - σπείρα και ζητάει φιλοξενία στο θέατρο Χυτήριο.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης σκηνοθετεί την πρώτη του μουσική παράσταση - εξομολόγηση με τίτλο ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ, δήλωση αθωότητας του τραγουδιού στα τέλη του εικοστού αιώνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου