ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΘΕΜΗΣ

Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.

Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.

Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).

Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου