ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έκανε σπουδές κιθάρας και θεωρητικά, ενώ από πολύ νωρίς συμμετείχε σε διάφορα μαθητικά και συνοικιακά γκρουπάκια.

Πέτυχε στο Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης , αλλά πολύ σύντομα μετεγγράφηκε στην Αθήνα ,όπου έκανε και τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του στο Αθηναϊκό κοινό, στο συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου στο Ροντέο και στο Κύτταρο. Ενώ είχε ήδη αρχίσει να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια.

Αυτό συνεχίστηκε ως το 1974 , όπου αποφάσισε απογοητευμένος πλέον να διακόψει από το χώρο αυτό και να εργαστεί ως μαθηματικός.

Ωστόσο δε σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με το τραγούδι κι έτσι το 1981 κυκλοφόρησε τον πρώτο μεγάλο δίσκο του "Τα μπαράκια" και ξανάρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις .

Συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης του Μάνου Χατζηδάκη στο Μουσικό Αύγουστο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας διακρίθηκε με το τραγούδι "Ο Λαθρόβιος".

Ακολούθησε η συνεργασία του με το Λουκιανό Κηλαηδόνη στο "Κύτταρο" και 10 συναυλίες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο .

Έτσι το 1984 συμμετείχε στην ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου "Βαριετέ", ενώ το 1985 έγραψε τη μουσική για την ταινία του Δ. Καρβέλα "Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου