ΝΤΟΜEΝΙΚΑ

Το group δημιουργήθηκε το 1994. Ξεκίνησε την πορεία του στην δισκογραφία με συμμετοχές σε album διάφορων καλλιτεχνών μέχρι το ντεμπούτο album, "Άχρηστα Ρολόγια" το 1999.

Η αναγνώριση ήρθε με τη δεύτερη προσπάθεια το 2002, με τον τίτλο "Μέσα Στη Βουή Του Δρόμου". Το ομότιτλο τραγούδι έγινε επιτυχία και ακούγεται πολύ μέχρι σήμερα.

Το 2003 οι Domenica κέρδισαν και το βραβείο Αρίων για το καλύτερο group στο έντεχνο τραγούδι

Τον Μάρτιο του 2004 οι Domenica κυ κλοφορούν το τρίτο τους album, "Ιστορίες Για Μικρούς Και Μεγάλους".

Τον Απρίλιο του 2005 κέρδισαν το βραβείο Αρίων για τον καλύτερο ενναλακτικό δίσκο. Οι Ιστορίες των Domenica περιέχουν 11 τραγούδια, όλα δοσμένα με την δική τους άποψη και το χαρακτηριστικό τους ύφος.

Ανάμεσα στις νέες, δικές τους συνθέσεις συμπεριλαμβάνεται ένα μελοποιημένο ποίημα, μια διασκευή και καινούργιες μελοποιήσεις παλιότερων τραγουδιών.

Η μελοποίηση ποιημάτων δεν είναι κάτι νέο για τους Domenica, καθώς και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει ποιήματα ως πηγή έμπνευσης. Στο album αυτό, περιλαμβάνεται το ποίημα "Χειμώνας" του Μήτσου Παπανικολάου.

Στις Ιστορίες για Μικρούς και Μεγάλους, περιλαμβάνεται επίσης δύο νέες μελοποιήσεις παλιών τραγουδιών, τα "Τίποτα Άλλο" και "Παλιός μας Έρωτας", και τα δύο σε στίχους Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου