ΣΟΥΚΑΣ ΤΑΚΗΣ


Ο Τάκης Σούκας γεννήθηκε στο Κομπότι της Άρτας και είναι γόνος της γνωστής μεγάλης μουσικής παραδοσιακής οικογένειας.

Παράλληλα με το Γυμνάσιο της Άρτας σπουδάζει και συμμετέχει στην Μπάντα της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου "Ο ΣΚΟΥΦΑΣ" μαθαίνοντας πεντάγραμμο και πνευστά. Τα μουσικά όργανα που "παίζει" σαντούρι, ακορντεόν, κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι, λαούτο, τα μαθαίνει μόνος του με τη φροντίδα του μεγάλου Δασκάλου - Μουσικού και τραγουδιστή πατέρα του Φώτη Σούκα. Τα βράδια του χειμώνα εργάζεται ως μουσικός στα κέντρα διασκέδασης της Άρτας και τα καλοκαίρια ακολουθεί την κομπανία των Σουκαίων.

Σε ηλικία 19 ετών έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος από την Εταιρία δίσκων Κολούμπια και υπογράφει δεκαετές συμβόλαιο ως σολίστ στο ακορντεόν και το σαντούρι συμμετέχοντας σε χιλιάδες ηχογραφήσεις δίσκων μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών.

Παράλληλα εργάζεται σε μεγάλα Νυχτερινά Κέντρα της Αθήνας, σε μπουάτ και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τους ίδιους μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές.

Η συνθετική του καριέρα αρχίζει το 1968 "γράφοντας" τα πρώτα του τραγούδια με την εταιρία δίσκων Κολούμπια και με τραγουδιστές όπως η Γιώτα Λύδια, Πόλυ Πάνου, Μ. Μενιδιάτη, Καίτη Γκραίυ, Χαρούλα Λαμπράκη, Πάνο Γαβαλά, Μανώλη Αγγελόπουλο και από τότε δεν σταματά να γράφει μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Δ. Μητροπάνο, Ρίτα Σακελλαρίου, Δούκισσα, Δ. Κοντολάζο, Γιώργο Μαργαρίτη, Λιζέττα Νικολάου, Πασχάλη Τερζή, Νότη Σφακιανάκη, Κατερίνα Στανίση και φτάνει στις τελευταίες συνεργασίες του με τη Δήμητρα Γαλάνη στο δίσκο "Τα Χάρτινα" και με κορυφαία συνεργασία σταθμός στην καριέρα του με το μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή των αιώνων Στέλιο Καζαντζίδη δέκα χρόνια συνεργασία μαζί του. Τέσσερις δίσκοι που θα μείνουν στην Ιστορία.

Ο Τάκης Σούκας νιώθει ιδιαίτερη χαρά γιατί τα δυο του παιδιά ο Φώτης που παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα της Νομικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου είναι πολύ καλός μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, ηχολήπτης και δάσκαλος λαϊκών οργάνων Λαϊκού Τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο. Η Πέρσα με πτυχία Δραματικής Σχολής, Ελαφρού και Κλασικού Τραγουδιού παίζει πιάνο και γράφει μουσική, στίχους και τραγουδά.

Επίσης το μεράκι και η διάθεσή του είναι να συνεργάζεται με νέους Μουσικούς και Τραγουδιστές και να προσφέρει στα Πολιτιστικά μας δρώμενα τη μουσική του και τις πολύτιμες καταβολές του από την Παράδοση. Στα 35 χρόνια παρουσίας του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή, όπως δηλώνει ο ίδιος, όσο θα ζει και θα αναπνέει θα γράφει μουσική και θα εμφανίζεται σε επιλεγμένους χώρους και συναυλίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου