ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ

Το Trio Belcanto, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τρίο, το αποτελούσαν οι Ευάγγγελος Μεταξάς, Γιάννης Παπαμακαρίου και Μιχάλης Ματθαίος.

Αυτή ήταν η σύνθεση του τρίο των ελληνικών ηχογραφήσεων της δεκαετίας του '50 και των αρχών του '60 όταν το τρίο έφυγε για την Αμερική (από το 1957 έως το 1961 συμμετείχε σε πάρα πολλές ελληνικές ηχογραφήσεις λαϊκών και ελαφρών τραγουδιών).

Αξιοποιώντας την καλή φήμη που υπήρχε εκεί γι' αυτούς, το Trio Belcanto έγινε το πιο περιζήτητο και ακριβοπληρωμένο ελληνικό συγκρότημα.

Στα χρόνια της καριέρας του, στις ΗΠΑ, το τρίο συνεργάστηκε με ελληνοαμερικανικές και ξένες ορχήστρες και με αρκετούς έλληνες τραγουδιστές που πέρασαν από'κεί.

Κυκλοφόρησαν δεκάδες δίσκους με ελληνικά τραγούδια, ηχογραφώντας πολλές από τις επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, σε μοναδικές χαρακτηριστικές ερμηνείες, από το ανεπανάληπτο φωνητικό τρίο.

Στις περισσότερες ηχογραφήσεις συνοδεύονταν από την ορχήστρα του George Stratis ενώ ηχογράφησαν και πολλά τραγούδια μαζί με τον Νίκο Γούναρη.

Στα μέσα του '60 με την αποχώρηση του Μιχάλη Ματθαίου από το τρίο, βασικό μέλος του έγινε ο μπουζουξής Τάκης Ελένης, που παραμένει στο συγκρότημα μέχρι σήμερα που το Trio Belcanto εξακολουθεί να διασκεδάζει και να ψυχαγωγεί την ελληνική ομογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου