ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διαμόρφωσε ένα προσωπικό στυλ παιξίματος και επηρέασε πολλούς άλλους σολίστες .Αυτή η ψυχή και το feeling που έβγαζε αυτός ο άνθρωπος από το μπουζούκι.. δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλος αντικαταστάτης του. Το παίξιμο του και το ύφος του ξεχώριζε από χιλιόμετρα και ήταν σίγουρα το πρότυπο γιά τους περισσότερους μπουζουξήδες . Ξεκίνησε απ' το κέντρο μαντουμπάλα το 1960 σε ηλικία μόλις 16 χρονών παίζοντας με τον θείο του τον Αργύρη Βαμβακάρη και με μεγάλα ονόματα που τραγουδάγανε εκεί.

Ο Παλαιολόγου είχε παίξει σχεδόν με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές της εποχής και ήταν μόνιμος μπουζουξής του Διονυσίου και του Καζαντζίδη. Κάποια τραγούδια που έχει παίξει: Καπετανάκη, Μες της πόλης το χαμάμ με Μιχαλόπουλο, ο ψαράς, οι αισθηματίες με καζαντζίδη, και μάγκας πάλι θα σαι με διονυσίου "Αγριολούλουδο", "Κάτω από το πουκάμισό μου", "Την Παρασκευή το βράδυ", "Γυρίζω απ' τη νύχτα", "Κάψε -κάψε" ,στο μεγάλο δίσκο "Η Καίτη Γκρέυ τραγουδά Καζαντζίδη",στα "Ορθόδοξα" του Καλδάρα, με το Διονυσίου, στις "11 νέες λαϊκές δημιουργίες" του Τσιτσάνηστο "Βαπόρι απ' την Περσία"στους "Μάηδες οι ήλιοι μου"στο "Μάθημα πρώτον", με τον Άκη Πάνου με τον Μπάμπη Μπακάλη στο "Η Γκρέυ τραγουδά Μπακάλη"

Έφυγε ένας απ' τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του τετράχορδου μπουζουκιού, ο Γιάννης Παλαιολόγου , σε ηλικία 66 ετών πατέρας δύο παιδιών , πέθανε το απόγευμα τις Παρασκευής 14 Ιουλίου και ο θάνατός του οφείλεται σε ανεύρυσμα κοιλιακή αορτής. Μοναδικός σολίστας του μπουζουκιού και αγαπημένος του Στέλιου Καζαντζίδη, έχει μείνει θρυλικό το επιφώνημα του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή στη δισκογραφία
«Γεια σου Γιαννάκη Παλαιολόγου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου