ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


Ο Κώστας Χαριτάτος γεννήθηκε στη Κεφαλονιά. Σπούδασε μουσική με την Μ.Ράππα στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και εργάσθηκε ως καθηγητής κλασσικής κιθάρας.

Γράφει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση και έχει κυκλοφορήσει δυο προσωπικούς δίσκους, το «Μοτέρ» (1989) και το «Μεγάλο καλοκαίρι» (1995). Έχει συμμετάσχει στους δίσκους «Φεύγεις κι έρχεσαι» (Virgin, δύο τραγούδια και ενορχήστρωση), «Ονειροκλέφτης» (Τ.Ποταμιάνου, Λύρα, ενορχήστρωση), «Γαλανός ορίζοντας» ( Κ.Βασιλιάγκος, Virgin, δύο τραγούδια).

Είναι μόνιμος συνεργάτης του Ε.Θ.Κ. και του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου, και η μουσική του γι’ αυτά έχει αποσπάσει τέσσερα πρώτα βραβεία μουσικής στους διαγωνισμούς της Ιθάκης και ένα της Κορίνθου.

Έχει γράψει μουσική για πολλές άλλες παραστάσεις, όπως τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, τη «Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών), το «Τρεις σωματοφύλακες και μισός» της Μ.Παναγιωτοπούλου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΒ.ΑΙΓΑΙΟΥ), «Τα ρούχα του αυτοκράτορα» του Χ. Κ. Άντερσεν (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων), τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β.Αιγαίου), κ.α.

Επίσης έχει γράψει μουσική για την τηλεόραση: «Πανδοχείο οι Βρυκόλακες» (ΕΤ 1), «Το σημάδι του έρωτα» (ΜΕGA) και «Βόρειος Πόλος» (ντοκιμαντέρ ΕΤ 1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου