ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1967 από γονείς Θεσσαλούς.

Ασχολήθηκε με την μουσική από τα 12 του χρόνια. Το 1989 ήταν ιδρυτικό μέλος της δημοφιλέστερης μπάντας στην Ελλάδα, των ΠΥΞ ΛΑΞ.

Μέχρι το 2004 όπου και σταμάτησε η μπάντα, έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια όπως «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», «Μοναξιά μου όλα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» κ.λ.π.

Από το 2004 και μετά η προσωπική του πορεία είναι το ίδιο εντυπωσιακή με άλμπουμ που έγιναν επίσης χρυσά, όπως «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο» (Live από το Μέγαρο μουσικής Αθηνών με την κλασσική ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ), το παλιότερο «Ένα βροχερό ταξί» αλλά και το πρόσφατο «Όμνια» με τραγούδια όπως «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Πόλη χιόνι» κ.α.

Σε αυτά τα χρόνια της μουσικής του πορείας έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως R.E.M., Sting, Eric Burdon, Mare Almond, Steve Wynn, Gordon Gano, Loop Guru, I Muvrini, Χ. και Π. Κατσιμίχας, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ε. Αρβανιτάκη, Δ.Μητροπάνος, Β.Παπακωνσταντίνου, Λ.Μαχαιρίτσας, Δ.Τσάκνης και πολλούς άλλους. Έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τον Ιούνιο του 2007 ο Φίλιππος Πλιάτσικας πραγματοποιεί 3 συναυλίες με την ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ. στον Λυκαβηττό, και 20.000 θεατές (3 sold out) δικαιώνουν την πορεία και την επιλογή του.

Αμέσως μετά συναντά τον Βασίλη Καζούλη και περισσότερους από 100.000 θεατές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου