ΠΕΤΑ ΕΛΕΝΗ


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε με άριστα τις σπουδές της στο βιολοντσέλο, στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάνει τα πρώτα της βήματα ως μουσικός και συνεργάζεται με τον Νίκο Παπάζογλου στη καλοκαιρινή του περιοδεία. Ξεκινάει επαγγελματικά το τραγούδι κάνοντας συγχρόνως μαθήματα φωνητικής με τη Τζούλι Μασσίνο στη Θεσσαλονίκη και τη Μαίρη Κωνσταντάρα στο Ωδείο Αττικής.

Συνεργάζεται με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες και το 1994 παρουσιάζει τη πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο "Μπλέ Ταξίδια". Eνα χρόνο μετά έρχεται το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Αμάν και Γιαλέλι". Ηδη πατάει γερά στο δισκογραφικό στερέωμα και τέσσερα χρόνια μετά, με το άλμπουμ "Ιδια μάτια άλλο Βλέμμα" είναι πια μια από τις αξιόλογες και επιτυχημένες τραγουδίστριες. Με τις ερμηνευτικές της δυνατότες αλλά και τη σκηνική της παρουσία έχει κερδίσει τις πιο θετικές κριτικές.

Τους τελευταίους μήνες του 2000 συνεργάστηκε με το Μιχάλη Χατζηγιάννη σε μια κοινή και πολύ επιτυχημένη περιοδεία.Οι δύο πρώτοι μήνες του 2001 τη βρίσκουν στο ZOOM να συνεργάζεται με την Ηρώ σ' ένα πρόγραμμα που σφραγίστηκε με τεράστια επιτυχία.

Το επόμενο σκαλί την πάει ακόμα πιο ψηλά! Συνεργάζεται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη σκηνή του Διογένης studio και όλα δείχνουν πώς εξελίσεται με το καλύτερο τρόπο!

Η Ελένη Πέτα, το καλοκαίρι του 2001 ξανασυνεργάζεται με το Μιχάλη Χατζηγιάννη και μπορείται να τους συναντήσετε και να τους απολαύσετε στη μεγάλη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα.

Ιούνιος 2001 και "Ολα αρχίζουν εδώ"το νέο άλμπουμ της Ελένης Πέτα!

Το 2002 συμμετέχει στο Soundtrack της νέας ταινίας της Λουκίας Ρικάκη «Λόγια Σιωπής» όπου ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων. Πρόκειται για μια ταινία που έχει σαν θέμα της την νοηματική γλώσσα, την γλώσσα των κωφών. Η Ελένη συμμετείχε αφιλοκερδώς σε αυτό το ντοκιμαντέρ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τον πανελλήνιο σύλλογο Κωφών.

Το καλοκαίρι του 2002 την βρίσκει σε περιοδεία σ' ολόκληρη την Ελλάδα με την Ηρώ, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει τα καινούργια της τραγούδια.

Η νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Η καλύτερη μέρα είναι αυτή που στα όνειρα αντέχει" κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2002 της οποίας συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι ο Αντώνης Μιτζέλος και στιχουργός η Ελένη Ζιώγα. Παράλληλα, η Ελένη μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα και τους Μπλε παρουσίασαν ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δυο μήνες.

Η άνοιξη του 2003 την βρίσκει στο House of Art, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή της περιοδεία.

To φθινόπωρο του 2004 κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο "Δυνατά".

"Παιδί ακόμα" τιτλοφορείται ο νέος δίσκος της Ελένης Πέτα που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006 από την Virus Music.

Πρόκειται για ένα album που συγκεντρώνει σπουδαίους δημιουργούς όπως την Χάρις Αλεξίου, Στέφανο Κορκολή, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ελεάνα Βραχάλη, Νίκο Μωραϊτη, Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Γιαννόπουλος, Γιάννης Καλαμίτσης, Δημήτρης Τσεκούρας, και άλλοι πολλοί.

"Βάλτο στα πόδια" είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού της Ελένης Πέτα που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008 και υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά σε μουσική του Γάλλου συνθέτη Asdorve το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο της cd, με τίτλο "Στείλε Σήμα", το νέο album της Ελένης Πέτα που κυκλοφορεί και περιέχει 12 μελωδικά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου