ΤΟΥΡΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Τουρνάς γεννήθηκε στην Τρίπολη τον Σεπτέμβρη του 1949. Το 1959 έρχεται στην Αθήνα και αρχίζει μαθήματα κιθάρας. Στα 13 του κάνει το πρώτο του group που παίζει Λατινοαμερικάνικα τραγούδια. Λίγο αργότερα σαν επαγγελματίας παίζει και τραγουδά σε διαφορά Clubs της Αθήνας.

Από το 1971 μαζί με τους Robert Williams, Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Παπαιωάννου ιδρύει το μουσικό συγκρότημα Poll που θα συναντούσε στη συνέχεια μοναδική επιτυχία στην Ελλάδα.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Τουρνάς συνεχίζει μια ανεξάρτητη μουσική πορεία με πλούσια συνθετική και δισκογραφική δράση.

Τα αλμπουμ που κυκλοφόρησε είναι: "Απέραντα Χωράφια", "Αστρόνειρα", "Κυρίες & Κύριοι", "Λευκά Φτερά", "Επι Γης Ειρήνη", "Στο Σινεμά", "Τρωικός Πόλεμος", "Αγαπημένη", "Η Πρόβα", "Τώρα", "Λίγη Αμαρτία", "Υπερβολές", "Τώρα Τώρα", "Κλισέ", "Παιχνίδι", "Αλητείες", "Κάτω απ' την Ακρόπολη", "Ντουέτα"...

Ο Κ. Τουρνάς έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και Διεθνή μουσικά Φεστιβάλ όπου έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις. Έχει πάρει "χρυσό" κατάλογο σε πωλήσεις δίσκων και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η συμβολή του στο ελληνικό μοντέρνο τραγούδι είναι σημαντική. Πάνω από 600 τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τουλάχιστον δύο γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου