ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑ

Η Μαρίνα Σκιαδαρέση γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Wash-ington DC USA. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London College of Printing και στο St. Martin's School of Art and Design.

To 1990 δημιουργεί το συγκρότημα "ΚΗΠΟΣ" και κυκλοφορεί την πρώτη δισκογραφική της δουλειά.

To 1991 συμμετέχει δισκογραφικά στα "Κινηματογραφικά" του Μίμη Πλέσσα. Μεταξύ 1992 και 1994 συνεργάζεται με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τον Κώστα Τουρνά, την Άννα Βίσση και άλλους.

To 1994 κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά "ΧΑΡΙΖΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ" και αποσπά τις καλύτερες κριτικές από όλα τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης κυρίως για την αυθεντικότητα και το στυλ. Η συγκεκριμένη δουλειά κυκλοφορεί και στην Ιαπωνία.

To 1995 κυκλοφορεί στ' αγγλικά το single "Stand Up" που πραγματεύεται το πρόβλημα των αστέγων, σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία και παραμένει στο Top 20 των γερμανικών charts για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. To video clip του κομματιού γυρίστηκε στην Ολλανδία και παίχτηκε στο MTV. To συγκεκριμένο κομμάτι συμπεριλήφθηκε στη συλλογή THE VERY BEST OF ACID JAZZ της αγγλικής εταιρίας Fantasy και κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες του κόσμου.

To 1996 κυκλοφορεί τη δεύτερη προσωπική της δουλειά "ΝΥΧΤΕΣ ΒΑΒΕΛ" και το αγγλόφωνο single "Anything U Want It To Β" και συμμετέχει στο "Δρόμο" του ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ 1 & 2.

To 1997 ηχογραφεί με τον LEE ΡΟΡΑ (παραγωγός των REM, LIVING COLOUR) ο οποίος την χαρακτηρίζει σαν μια από τις πιο αιθέριες φωνές που έχει ακούσει. Συμμετείχε επίσης με το όνομα Shadowlike στη διεθνή παραγωγή - συλλογή "URBAN THANG" με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στο χώρο της acid-jazz, R&B και hip-hop.

To 1999 ηχογραφεί την τρίτη προσωπική της δουλειά με τίτλο "ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ". Προπομπός του συγκεκριμένου άλμπουμ ήταν το επιτυχημένο single "Δεν ακούς".

Τον Φεβρουάριο του 2000 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Αναστασία Μουτσάτσου -Μαρίνα Σκιαδαρέση / LIVE" που εγκαινιάζει τη δισκογραφική της συνεργασία με την Αναστασία Μουτσάτσου σε ζωντανή ηχογράφηση από τα 13 Φεγγάρια, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της ελληνικής rock και έντεχνης σκηνής.
Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου δίνουν συναυλίες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 2000 ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις από την θεσσαλονίκη (Υδρόγειος) και συνεχίζουν στην Αθήνα (ΜΕΤΡΟ) ενώ μέχρι και το Πάσχα του 2001 συνεχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2001 κυκλοφορεί το soundtrack "Μια μέρα τη νύχτα" από την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου, στο οποίο η Μαρίνα Σκιαδαρέση συμμετέχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη. Στην ταινία ακούγεται κι ένας αυτοσχεδιασμός της Μαρίνας Σκιαδαρέση πάνω σε μουσική του Στέλιου Βαμβακάρη.

Το καλοκαίρι του 2001 σχηματίζει ένα τρίο (φωνή, δύο κιθάρες, κρουστά) μαζί με τον Σίμο Κοκαβέση (κιθάρα, τραγούδι) και τον Γιώργο Σκαβάρα (κιθάρα) και δίνουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει την "αφρόκρεμα" της ελληνικής και ξένης ροκ και φολκ σκηνής. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου εμφανίζεται μαζί με την Angela Brown & τους
Blues Wire ενώ τον Νοέμβριο κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "ANASA".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου