ΠΑΣΧΑΛΗΣ


Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στο Δοξάτο της Δράμας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από τα συγκροτήματα της γειτονιάς του, τους Drugstore men και τους Brahms, στα τέλη της δεκαετίας του '60, για να γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στο χώρο της μουσικής, κάνοντας τη δική του επανάσταση τότε και συνεχίζοντας μέχρι σήμερα τη σημαντική του πορεία ως κορυφαίος πια τραγουδοποιός και ερμηνευτής της ελληνικής μοντέρνας μουσικής. Σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 18 ετών, έγινε ευρέως γνωστός ως τραγουδιστής και μπασίστας του δημοφιλέστατου τότε συγκροτήματος των OLYMPIANS. Συνθέτης και στιχουργός των περισσότερων επιτυχιών των OLYMPIANS, με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική του φωνή, έδωσε το δικό του ύφος στα τραγούδια του συγκροτήματος αυτού.


Το 1972, μετά την διάλυση των OLYMPIANS, ο Πασχάλης κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να αρχίσει την επιτυχημένη solo καριέρα του. Το 1975 τραγουδάει στα Γερμανικά με παραγωγό τον Λέο Λέανδρο, πατέρα της Βίκυ Λέανδρος και βρίσκεται στα δέκα πρώτα τραγούδια του HIT PARADE της Γερμανίας με το τραγούδι "OH MARIA".
Το 1977 σταθμός στην καριέρα του γίνεται η EUROVISION όπου μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη εκπροσώπησε τη χώρα μας με το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου "Μάθημα Σολφέζ" σε στίχους της Σέβης Τηλιακού. Το τραγούδι κατέλαβε την 5η θέση και έκανε ρεκόρ επιτυχίας. Μετά ήρθαν οι εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα κέντρα της Αθήνας όπου συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα τότε ονόματα του λαϊκού μας τραγουδιού, Βοσκόπουλο, Μαρινέλλα, Πάριο, Μητροπάνο, Στράτο Διονυσίου, Σταμάτη Κόκκοτα και πολλούς άλλους.


Συνεχίζει τις εμφανίσεις του στα μεγάλα λαϊκά νυχτερινά κέντρα, μέχρι το 1986, όπου αποφασίζει να τα εγκαταλείψει και να παρουσιάσει τη δική του αποκλειστική μουσική ταυτότητα σε ένα χώρο πιο νεανικό όπως ήταν το "ON THE ROCKS".


Από το 1996 μέχρι σήμερα ο Πασχάλης απέχει των εμφανίσεων στα νυχτερινά κέντρα. Τον Ιούλιο του 1999 κυκλοφορεί την δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Diamonds" η οποία τον προσανατολίζει σε άλλους στόχους, πιο κλασσικούς. Στους στόχους αυτούς τοποθετείται η συνεργασία του με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με την οποία έδωσε πέντε μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του 2000. Η τελευταία απ' αυτές που ήταν στο Βεάκειο Αμφιθέατρο του Πειραιά ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφορεί σε διπλό cd.


Η εμφάνιση του το 2001 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία και πάλι της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων αποτελεί γι' αυτόν κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Ακολούθησαν 50 παραστάσεις του με τίτλο "Το Μουσικό μου Aλμπουμ" στο Vergina Theater της Θεσσαλονίκης ενώ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2002 παρουσίασε το Μουσικό του Aλμπουμ στη μουσική σκηνή "House of Art" στου Ψυρρή. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του αυτών ξεπήδησε και η νέα του επιτυχία "ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ" σε στίχους δικούς του και μουσική του Στέφανου Κορκολή από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του MEGA. Τα Χριστούγεννα του 2002 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά με γενικό τίτλο "ΚΑΙΡΟΣ Ν' ΑΛΛΑΞΩ" σε στίχους δικούς του και μουσική του Στέφανου Κορκολή.


Ο χειμώνας του 2004 τον βρίσκει στην Πλάκα στην μουσική σκηνή "Νέα Πανσέληνος" να συνεργάζεται με το Latin συγκρότημα Apurimac σε ένα πρόγραμμα όπου τα εθνικ στοιχεία κυριαρχούν σε πλήρη όμως αρμονία με την γνωστή ταυτότητα του καλλιτέχνη.


Το 2005, συμπληρώνει σαράντα χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι, πραγματοποιεί μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης. Το 2006 τον βρίσκει να συνεργάζεται με τους Goin' Through με τους οποίους ηχογραφεί ξανά την διαχρονική μεγάλη του επιτυχία "Το Σχολείο". Παράλληλα η δισκογραφική εταιρεία Universal κυκλοφορεί ένα επετειακό διπλό CD με 42 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλούς τραγουδιστή με γενικό τίτλο "40 Χρόνια Olympians και Πασχάλης", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το νέο "Σχολείο2006".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου