ΤΣΕΡΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Ο Μπάμπης Τσέρτος γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1956, στα Τρόπαια Αρκαδίας. Είναι αδερφός της τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη. Ο πατέρας του ήταν μουσικός και έπαιζε μαντολίνο. Στα παιδικά του χρόνια, στα Τρόπαια, τραγουδούσε σε παρέες. Σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην Αθήνα, όπου ζει πλέον μόνιμα. Το 1974 εισάγεται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως φοιτητής, ζει την "αναβίωση" του ρεμπέτικου, μαθαίνει μπουζούκι και συμμετέχει στο συγκρότημα του Πανεπιστημίου, τραγουδώντας έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια. Η σκέψη να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι ήταν ακόμα μακριά.

Τη δεκαετία του '80 όμως, που άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα ρεμπετάδικα, ο Μπμαμπης Τσέρτος άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στην ταβέρνα "Οι φίλοι", στην Κυψέλη. Από τότε έκανε συνέχεια εμφανίσεις, και συνεργάστηκε με μεγάλους ρεμπέτες όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λάκης Χαλκιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Σωτηρία Λεονάρδου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου