ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός δείχνει κλίση στη μουσική και σε ηλικία 10 ετών ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο πρωτοστατεί στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου του και το 1985, πρωτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο (οικονομικές επιστήμες), ξεκινάει παράλληλα να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Το 1987 στο ΣΚΟΡΠΙΟ, τον ακούει ο Σταμάτης Κραουνάκης και την επόμενη χρονιά κατεβαίνει στην Αθήνα στο TΑΒΟΟ με την Β. Μοσχολιού και την Τ. Τσανακλίδου, ενώ ετοιμάζεται ο πρώτος του δίσκος με τίτλο "ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ", σε μουσική Στ. Κραουνάκη και στίχους Λ. Νικολακοπούλου. Από τότε, με συνεχή ανοδική πορεία στο μουσικό στερέωμα, συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, είτε δισκογραφικά, είτε σε εμφανίσεις, είτε και στα δύο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους: Άλκηστις Πρωτοψάλτη (7 χρόνια συνεχούς συνεργασίας), Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Ζήκα, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλη Μητσιά, Αρλέτα, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Γλυκερία, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Λιδάκη, Μάνο Ελευθερίου, Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Ρασούλη, Φώντα Λάδη, Άρη Δαβαράκη, Λάκη Λαζόπουλο, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιάννη Μπέζο και πολλούς άλλους. Έχει δισκογραφίσει 9 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε 25 περίπου δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Περιόδευσε στην Ελλάδα σε συναυλίες προσωπικές, αλλά και σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς επίσης συναυλίες αφιερωμένες στη μνήμη και το έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα.
Πέρυσι κυκλοφόρησε από τη Sony-BMG ένα διπλό συλλεκτικό CD με τίτλο "ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ" που περιλαμβάνει τραγούδια από όλα τα χρόνια της μέχρι τώρα δισκογραφίας του (1989-2005), τραγούδια από συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, καθώς και τρεις καινούργιες ηχογραφήσεις τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται bonus DVD με τα καλύτερα video clips των 16 χρόνων δισκογραφίας.

Στις 8 Οκτωβρίου 2005, στο στάδιο Ι. Ζηρίνης στην Κηφισιά έδωσε κοινή συναυλία με τον super star της Ιταλικής μουσικής σκηνής GIGI D'ALESSIO στα πλαίσια της τεράστιας καμπάνιας που ξεκίνησε στην Ιταλία ενάντια στα τροχαία ατυχήματα. Η συνεργασία με τον Ιταλό συνθέτη και τραγουδιστή θα συνεχιστεί με συναυλίες στην Ιταλία (Νάπολη, Μπολώνια κ.α.), σε άλλες μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις αλλά και σε δισκογραφικό επίπεδο.

Στις 12 Νοεμβρίου 2005 ο Κώστας Μακεδόνας βραβεύθηκε σε ειδική τελετή στη Ρώμη μαζί με άλλους καλλιτέχνες, πολιτικούς και δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη για την αφιλοκερδή προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια σε
παραστάσεις για σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς, σε συνεργασία με Έλληνες ,αλλά και με Ιταλούς καλλιτέχνες.

Το χειμώνα του 2006-7, πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στη ΣΦΕΝΤΟΝΑ, σ' ένα λαικό πρόγραμμα μαζί με το Χρήστο Νικολόπουλο, τη Μελίνα Κανά και το Δημήτρη Μπάση, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Το χειμώνα του 2007-8 παρουσίασε στο Gazarte την παράσταση «Ιπτάμενος & Τζέντλεμαν» της οποίας την επιμέλεια είχε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο "Πάμε μακριά...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου