ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΒΙΚΥ

Η Βίκυ Λέανδρος είναι ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια παγκοσμίου φήμης.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου 1952 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959.


Πήρε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Μιλάει πέντε γλώσσες ενώ τραγουδά σε οκτώ.

Το πρώτο της τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1965 στη Γερμανία και γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία, η διεθνής αναγνώριση όμως ήρθε δύο χρόνια αργότερα με το L'Amour Est Bleu (συμμετοχή στo Φεστιβάλ της Eurovision) όπου και κυκλοφόρησε σε 5 γλώσσες σε όλες τις ηπείρους.

Το 1972 συμμετείχε στο διαγωνισμό για δεύτερη φορά όπου και βραβεύτηκε με το περίφημο Apres Toi κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων με 6 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, υψηλό νούμερο για την εποχή. Ακολουθούν δεκάδες δίσκοι στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά,γιαπωνέζικα, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά. Το 1986 αποσύρεται για να αναθρέψει τα τρία της παιδιά έως το 1995 όπου και επανεμφανίζεται στη Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.

Η Βίκυ Λέανδρος εξακολουθεί να τραγουδά και να κάνει πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων διεθνώς, δεκάδες βραβεία και 450 εκδόσεις δίσκων, CD και DVD. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία κατά καιρούς όπως τα Golden Statue (Ιαπωνία), Golden Europa (Γερμανία) και Ξένιος Δίας (Ελλάδα).