ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Μάντζιος γεννήθηκε στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων.Σε ηλικία 9 ετών εγκαθίσταται στην Αθήνα και ξεκινά την ενασχόλησή του με την μουσική.

Το 1983 αρχίζει να ασχολείται επαγγελματικά, συμμετέχοντας σε σχήματα ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, παίζοντας ακορντεόν και τραγουδώντας.

Μέσα σε μια δεκαετία έρχεται σε επαφή, με όλα σχεδόν τα είδη της Ελληνικής μουσικής.

Το 1992 συμμετέχει στο δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη "ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΔΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΕΣ" όπου παίζει ακορντεόν και ερμηνεύει δύο τραγούδια.

Το 1993 ξεκινά επίσημα σαν τραγουδιστής, με πέντε τραγούδια, στον "ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ" του Γιώργου Σταυριανού.

Το 1995 παρουσιάζει την πρώτη προσωπική του δουλειά, σε μουσική του Γιώργου Σταυριανού, με τίτλο "ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΤΡΟΙΑ". Παράλληλα εμφανίζεται στο "ΡΟΠΤΡΟ" της πλατείας Εξαρχείων, συμμετέχοντας στην καθιέρωση της Νεολαϊκής Μουσικής Σκηνής.

Το 1997 παρουσιάζει τον δεύτερο προσωπικό δίσκο με τίτλο "ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ Η ΖΩΗ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΑΙΩΝΕΣ". Οι μουσικές είναι των Γιάννη Νικολάου, Γιώργου Αρσενίδη, Πέτρου Βαϊόπουλου, Νίκου Λαυράνου κ.ά. Τους στίχους υπογράφουν οι Ηλίας Κατσούλης, Οδυσσέας Εισαγγελέας, Βαγγέλης Βελώνιας, Χρήστος Παπαϊωάννου κ.ά. Παράλληλα συμμετέχει σε δίσκο με επανακτελέσεις τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα καθώς και στον δίσκο των ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ με τίτλο "51 ΕΞΤΡΑ".

Το 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος "ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ", μια συλλογή με συμμετοχές του και παλιά λαϊκά.

Το 2000 συμμετέχει στον δίσκο του Μιχάλη Τερζή «Η ΩΔΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ» με πέντε τραγούδια , σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και Τάκη Συρέλη. Παράλληλα, κυκλοφορεί ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο, «ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ» , σε μουσική του Γιώργου Σταυριανού και στίχους του Φίλιππου Γράψα.

Το 2002 συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Τάμπαρη με τίτλο «Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΚΙΒΩΤΟΣ» , με δύο τραγούδια σε στίχους του Πάνου Φαλάρα. Επίσης συμμετέχει στον δίσκο του Μιχάλη Τερζή «ΠΑΡΑΒΑΣΙΣ» , με τρία τραγούδια σε στίχους Δημήτρη Λέντζου.

Η τελευταία του προσωπική δουλειά είναι ο δίσκος «ΩΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» , σε μουσική και στίχους του Γεράσιμου Νεόφυτου. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Κορακάκη, την Βούλα Σαββίδη, τον Μίμη Πλέσσα, τον Μιχάλη Τερζή, τον Βασίλη Λέκκα, την Γλυκερία, την Αναστασία Μουτσάτσου, την Λένα Αλκαίου,την Ερωφίλη, τον Μπάμπη Τσέρτο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου