Γιώργος Σίσκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αθηναϊκό Κολέγιο Ηλιουπόλεως και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.

Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα τον χειμώνα του 1970, στο Πειραματικό Θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το έργο του Αχιλλέα Τσουράκη ¨Εγώ και ο εαυτός μου¨ και το ίδιο καλοκαίρι έλαβρ μέρος στους ¨Όρνιθες¨ του Αριστοφάνη του Θεάτρου Τέχνης, σε διδασκαλία του Κάρολου Κουν.

Στην 30χρονη θητεία του στο Θέατρο συνεργάστηκε με τους θιάσους «Καρέζη – Καζάκου», «Μυράτ – Ζουμπουλάκη», «Αναλυτή – Ρηγόπουλου», «Βουτσά – Κοντού», Ζωής Λάσκαρη κ.λπ.

Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (1995-2002/2005-2007), του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας – Φεστιβάλ Φιλλίπων – Θάσου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας (2004-2006).

Πήρε μέρος σε πλήθος παραστάσεων, με έργα των παρακάτων συγγραφέων:Αισχύλος – Σοφοκλής – Ευριπίδης – Αριστοφάνης – Μπρεχτ – Πάμπλο – Νερούντα – Πιραντέλο – Φελισιέ Μαρσώ – Σώμερσετ Μωμ – Γιώργου Ρούσσου – Σακελάριου – Ψάθα και άλλων.

Έδωσε παραστάσεις, συμμετέχοντας στο θιασαρχικό σχήμα στα Θέατρα Ακάδημος, Αναλυτή, Αθηνών, Λουζιτάνια, Φλωρίντα, Μουσούρη, Μετροπόλιταν, Μινώα, Όρβο κλπ. και περιόδευσε με μεγάλους και προσωπικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα.