Γιώργος Παρτσαλάκης

Γεννήθηκε στα Καλουδιανά Κισάμου. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Πέλλου Κατσέλη, το 1973. Πρώτη εμφάνιση την ίδια χρονιά στο Κλασικό Θέατρο Ρόδου στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή.

Συνεργάστηκε με την Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης στα έργα, «Πανώρια» του Χορτάτση, «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου και «Eπόμενος» του Ντ. Δημόπουλου. Συνεχίζει με το έργο «Η ζωή είναι όνειρο» του Καλντερόν (θίασος Πολίτη-Δανδουλάκη). 

Από τον Οκτώβριο του '77, αρχίζει μια δεκατετράχρονη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας σε 50 και πλέον θεατρικά έργα, από το αρχαίο δράμα μέχρι το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. 

Το 1991, βρίσκεται στο Ελεύθερο Θέατρο, πλάι στην Κάτια Δανδουλάκη στο έργο «Άμπρα κατάμπρα» και συνεχίζει με τις επιθεωρήσεις, «Ελλάς στο φούρνο με πατάτες» και «Κολοβαράτε, είναι μεταδοτικό». 

Συνεργάζεται με την Άννα Παναγιωτοπούλου στο έργο «Κλειδί για δύο». Το καλοκαίρι του 1995, ξεκινάει η συνεργασία του με τον Τάσο Χαλκιά κάνοντας τα έργα, «Απιστίες» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη (στην Αθήνα και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα), και «Άθλιοι» του Β. Ουγκώ. Στη συνέχεια «Προσοχή, δαγκώνει» του Α. Γκέρνυ, και το καλοκαίρι του 1998, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Θεατρική Διαδρομή, στο έργο «Οιδίποδας επί Κολωνώ» του Σοφοκλή. 

Συμμετέχει στην «Αυλή των Θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη, στο «Σάλτο Μορτάλε», και αμέσως μετά συνεργάζεται πάλι με τον Τάσο Χαλκιά, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα - Παπαθανασίου. 

Το καλοκαίρι του 2000, επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο ως Τρυγαίος στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, αποσπώντας για την ερμηνεία του το Βραβείο Ερμηνείας Κάρολου Κουν 2000 και τέλος φέτος τον χειμώνα, βρίσκεται στο Θέατρο Βέμπο με το έργο «Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα» του Τζαβέλα, στον ρόλο του Αντωνάκη.Έχει πάρει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες,και συνεχίζει ακάθεκτος.