ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ


Ο Μπάμπης Στόκας ήταν ο τραγουδιστής, αλλά και ο στιχουργός αρκετών τραγουδιών των Πυξ Λαξ (1989-2004), ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Γεννήθηκε στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των 11 χρόνων.

Μαζί με το Φίλιππο, αλλά και τον Μάνο στην συνέχεια, έρχεται μια περίοδος αναγνωρισιμότητας για τον Μπάμπη, με την είσοδό τους στην δισκογραφία, με το άλμπουμ "Τι άλλο να πεις πιο απλά" και κατακτούν σχεδόν αμέσως το ελληνικό κοινό. Το 2004, με μια συναυλία στο Λυκαβηττό, κλείνει για αυτόν το κεφάλαιο της συνεργασίας του με το σχήμα των Πυξ Λαξ.

Το 2005, ο Μπάμπης Στόκας δημιουργεί το νέο του συγκρότημα, το οποίο και ονομάζει "Το σχέδιο ΓΑΜΜΑ". Έχει συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες, όπως Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σταμάτη Κραουνάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Μιχάλη Τζουγανάκη και άλλους πολλούς.

Το 2008 κυκλοφόρησε ένα διπλό live άλμπουμ, το οποίο έγινε χρυσό, ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος που παρουσίασε στον Ζυγό της Πλάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου