Τζων Τίκης

Ο Γιάννης Τεκές, καλλιτεχνικό ονομα Τζων Τικης γεννήθηκε στις 5.9.1947 στο χωριό Μόλυβος της Λέσβου. Από μικρή ηλικία είχε δείξει την αγάπη του για το τραγούδι και έτσι το 1963, σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, μεταναστεύει στην μακρινή Αυστραλία όπου και αρχίζει την διεθνή του καριέρα σαν τραγουδιστής.

Αρχικά, ο Τζων Τίκης εγκαθίσταται στην Μελβούρνη όπου σπουδάζει «Καλές Τέχνες». Στα δεκαοκτώ του, ιδρύει το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία "John Tikis & The Playboys" και γίνεται γνωστός στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Στην Μελβούρνη, ηχογραφεί και δύο τραγούδια στα ελληνικά που γίνονται αμέσως
επιτυχιες.

Στο Σίδνευ ο Τζων Τικης ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που γίνεται «χρυσό» μέσα σε μία εβδομάδα. Στην Αυστραλία, ο Τζων Τίκης έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνευ .

Ο Τζων Τικης εκτός από την Αυστραλία και την Ελλάδα, έχει ερμηνεύσει τις μεγάλες του επιτυχίες ανά τον κόσμο.Έχει δώσει συναυλίες στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γερμανία, σε ολόκληρη την Ασία και φυσικά στις Η.Π.Α.

Έπειτα από την λαμπρή του καριέρα στην Αυστραλία, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου άρχισε να εμφανίζεται σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, ο Τζων Τίκης ηχογράφησε δεκαπέντε άλμπουμ τα οποία γνώρισαν
μεγαλη επιτυχία.