Παύλος Τάσσιος

Ο Παύλος Τάσσιος ,γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής  την 1η Απριλίου 1942.

Ο Παύλος Τάσσιος πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του '60 ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής.

Γύρισε 14 ταινίες και 12 τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι «Αν είσαι μάγκας», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και πρώτη εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Σκηνοθέτησε τις ταινίες «Παραγγελιά», «Νοκ Αουτ», «Βαρύ Πεπόνι» και «Στίγμα».Στα γυρίσματα της ταινίας «Η ψεύτρα» γνωρίστηκε με την ηθοποιό Κατερίνα Γώγου, με την οποία λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε.

Ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέλος του Συνεταιρισμού Ελλήνων Σκηνοθετών και του Οργανισμού «ΑΘΗΝΑ» για τη Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Τη δεκαετία του ‘90, εργάστηκε στην τηλεόραση και κατόπιν αποσύρθηκε, έχοντας παρουσία μόνο ως παραγωγός στην ταινία «Αλιόσσα» το 1998.

Τα τελευταία χρόνια επεξεργαζόταν θέμα για τη ζωή της Ζωζώς Νταλμάς και τη σχέση της με τον Τούρκο ηγέτη Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ορίζοντες» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Εφυγε από τη ζωή, στα 69 του χρόνια,  στις 2 Οκτωβρίου 2011 ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.