Γιάννης Σαββιδάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σωματική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του πήγε στην Αμερική για μεταπτυχιακά, όπου συγχρόνως εργαζόταν ως μουσικός. Το 1989, μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, εκπροσωπεί την Κύπρο στο Φεστιβάλ της Eurovision με το τραγούδι «Aπόψε ας βρεθούμε» παίρνοντας τη 10η θέση και λίγο αργότερα κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος που έχει τίτλο το όνομά του, με τραγούδια δικά του, του Ηλία Αχλαδιώτη και του Αντώνη Τεκτονίδη. Το 1992 κυκλοφορεί το «Ετοιμος για όλα», δεύτερος δίσκος του σε μουσική δική του, Γιώργου Θεοφάνους και Νίκου Κοσσιμάτη και στίχους δικούς του αλλά και των Κώστα και Ηρώς Τριγώνη και Αναστασίας Μουτσάτσου. Το χειμώνα του 1993 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σινεμά ο δικός μας παράδεισος» του Μίμη Πλέσσα, στη μπουάτ «Ζυγός». Τον επόμενο χειμώνα συνεργάστηκε ξανά με το Μίμη Πλέσσα στο «Ζυγό» σε ένα πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Β΄ ημίχρονο», το οποίο κυκλοφόρησε σε δίσκο. Συμμετείχε στο σίριαλ του ΑΝΤ-1 «Της Ελλάδας τα Παιδιά» όπου έγραφε και τη μουσική. Το Μάιο του 1995 κυκλοφόρησε το «Απ΄ το χάδι στο φιλί» σε μουσική και στίχους δικούς του. Τον ίδιο χρόνο συνεργάστηκε με τη Δήμητρα Γαλάνη στο «Χάραμα». Τον Ιούλιο του 1997 κυκλοφόρησε το CD single «Δέκα μάγισσες» που έμεινε στο Νο 1 των πωλήσεων CD single για πολλές εβδομάδες. Το ίδιο καλοκαίρι εμφανίστηκε με την Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας. Το Σεπτέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Ακροβάτης του ονείρου», που έγινε χρυσός.
  
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1992 ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ
1995 ΑΠ' ΤΟ ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙ
1997 ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
1999 ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
2002 ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ  
2003 ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ
2005 ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ(Greatest Hits + 1 New Song)

Φώτης Πολυμέρης

Γεννημένος στην Πάτρα το 1920 ο Φώτιος Παλημέρης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, υπήρξε πολυγραφότατος, καθώς τροφοδότησε το ελληνικό πεντάγραμμο με περισσότερα από 100 τραγούδια στα οποία υπέγραψε τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους. Το μουσικό ταλέντο του ξεχώρισε από πολύ νωρίς σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής στους οποίους συμμετείχε, ενώ ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1935.

Από τότε και για πολλά χρόνια διέγραψε μια σημαντική καριέρα ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του ελαφρού τραγουδιού, ενώ συνεργάστηκε παράλληλα και με μεγάλους ρεμπέτες της εποχής όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου κ.ά.

Τραγούδια του ακούστηκαν σε ταινίες του ελληνικού σινεμά, όπως Ένας χαρούμενος αλήτης (ταινία Έλα στο θείο 1950), το Άστα τα μαλλάκια σου (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951), Θα γυρίσει κι ο τροχός (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951)

Πέθανε την Τρίτη 28/5/2013 - πλήρης ημερών - στα 93 του χρόνια.

Τάσος Χαλκιάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1952.
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974 με άριστα.
Δάσκαλοί του ο Άγγελος Τερζάκης, ο Γιάννης Σιδέρης, η Μαρία Χορς, η Μαίρη Αρώνη, η Κατερίνα και η Ελένη Χατζηαργύρη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '70, ενώ από το 1978 - 1990 είναι μέλος του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Το πάθος του για το θέατρο, τον προέτρεψε στην ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Υποκριτικής "Πρώτη Πράξη".

Το 1977 συνεργάζεται με το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, Κρατική κινητή θεατρική μονάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου για ένα και πλέον χρόνο περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα έργα ׃ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ του Γουίλιαμ Σαίξπηρ (Μπεμβόλιο), ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ του Γ. Ξενόπουλου (τον ομώνυμο ρόλο), ΧΑΑΝΣ ΚΟΛΧΑΑΣ του Τζόν Σώντερς (Λούθηρος), ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δ. Κεχαήδη, ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ της Ζ. Σαρρή.

Το 1978 ξεκινά την συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο στο οποίο διανύει μία θεατρική πορεία δεκατριών χρόνων, συμμετέχοντας σε περισσότερες από εξήντα παραγωγές κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ελληνικού και ξένου, σε όλες της σκηνές του Εθνικού καθώς και στην Επίδαυρο.

Βασίλης Καζούλλης

 
 Γεννήθηκε στο Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακομίζει με την οικογένεια του στην Αθήνα.

Η κλίση του στη μουσική διακρίνεται από νωρίς. Σε μια κιθάρα, δώρο του πατέρα του, στα σχολικά του χρόνια, θα ανακαλύψει μόνος του τους μουσικούς δρομους και θα δοκιμάσει τις πρώτες του μελωδίες.

Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μαθημάτων μουσικής στο ωδείο της γειτονιάς, θα συνεχίσει δημιουργώντας ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα στα φοιτητικά του χρόνια στην ΑΣΟΕΕ, απ' όπου αποφοίτησε το 1983.

Μετά το πτυχίο, υπηρετεί για δύο χρόνια στην Αεροπορία, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Όταν απολύεται έχει έτοιμη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι ο ο άνθρωπος που ακούει τη δουλειά του και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια περίπου εποχή —αρχές 1987— επιλέγεται ως «νέο ταλέντο» από τον Διονύση Σαββόπουλο για να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι», όπου ερμηνεύει το τραγούδι του «Φανή».

Στα τέλη του ίδιου έτους κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Μπλε Μωρό», από την εταιρία Lyra. Ακολουθούν τα «Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI), «Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI), «Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI), «Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra), «Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra), «Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra), «Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra), "Απ' το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη" (2009/ΕΠΤΑ 7 - Legend), όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του ιδίου.

Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φιλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στο Liverpool, την γενέτειρα των BEATLES, καθώς και στο Cardiff, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

 Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά και η αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να "φορτίζει τις μπαταρίες του" και να συνεχίζει…

Ιεροκλής Μιχαηλίδης


Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1960 στην Κοζάνη. Αποφοίτησε το 1982 από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μέχρι το 1990, συμμετείχε ως ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος μικρών πειραματικών θιάσων σε έργα Νίκου Καζαντζάκη, Ντάριο Φο, Δημήτρη Ψαθά, Λόρκα, Αριστοφάνη κ.ά. Το 1990, μαζί με άλλους ηθοποιούς και μουσικούς, δημιούργησε το σατιρικό μουσικοθεατρικό σχήμα "Άγαμοι Θύται", στο οποίο συμμετείχε γράφοντας, παίζοντας και σκηνοθετώντας. Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε ως συντάκτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και από το 1993 στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Στο θέατρο, έχει παίξει σε έργα των Τένεσι Ουίλιαμς, Γρηγόριου Ξενόπουλου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Άντον Τσέχωφ, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο κ.ά. Στην τηλεόραση, έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές όπως το "Είμαστε στον αέρα" "Και πάλι φίλοι" "L.A.P.D." ενώ έχει ενσαρκώσει και τον Αστυνόμο Μπέκα στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων του Γιάννη Μαρή. Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως: Πολίτικη Κουζίνα, Μαύρο γάλα, Safe Sex, Πίσω πόρτα. Για την ταινία Πίσω πόρτα το 2000 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο ερμηνείας Β΄ ανδρικού ρόλου.